Vloerverwarming

Vloerverwarming wordt tegenwoordig steeds vaker in huizen geplaatst. Het is niet alleen comfortabel, maar tevens een duurzame manier van verwarmen.

Luchtcirculatie

Warme lucht stijgt altijd naar boven, zo ook in een huis. Als de warmte vanuit een radiator komt, zal de warme lucht de grond niet raken, maar meteen naar het plafond stijgen. De koude lucht die bij het plafond aanwezig is, wordt naar beneden gedrukt. Hierdoor ontstaat er luchtcirculatie.

Luchtcirculatie vloeverwarming

Werking

Vloerverwarming zorgt ervoor dat de kamer gelijkmatig verwarmt wordt vanaf de vloer. Zo ontstaat er minder luchtcirculatie, wat meerdere voordelen heeft. Een voorbeeld van zo een voordeel is dat het zorgt voor een gezondere leefomgeving.Verwarmingssoorten Doordat er minder luchtcirculatie in het huis aanwezig is, is er ook minder stofcirculatie in huis. Dit is erg gunstig voor mensen met astma of een allergie voor huisstofmijt. Een ander voordeel van het verminderen van luchtcirculatie is, dat er geen koude tocht meer over de vloer aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat u minder snel koude voeten hebt.

Energiezuinig

Nog een voordeel van vloerverwarming is, dat het energiezuinig is. Doordat de warmte gelijkmatig in huis verdeeld wordt, via de grond, voelt u de warmte eerder. De gevoelstemperatuur wordt hoger in uw huis en de temperatuur kan een paar graden naar beneden gezet worden. Dit zou merkbaar kunnen zijn op uw energierekening. Daarnaast haalt u een heel hoog rendement uit uw cv-ketel. Met een vloerverwarming is de cv watertemperatuur heel laag, waardoor uw cv-ketel optimaal rendement heeft. U krijgt dan een zogenaamde laagtemperatuur verwarming. De rest van uw installatie in slaapkamers en andere vertrekken dient dan ook op deze lage cv watertemperatuur te worden aangepast.

Hoofd- of bijverwarming

Als u ervoor kiest om de vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken, dan is een bijkomend voordeel dat u geen radiatoren meer in uw huis hoeft te hebben. Dit bespaart ruimte, welke u weer voor andere doeleinden kunt gebruiken. U kunt er echter ook voor kiezen om de vloerverwarming als bijverwarming toe te passen. Deze zal dan in samenwerking met uw radiatoren voor de verwarming van uw huis zorgen.

Plaatsen

Vloerverwarming kan gelegd worden op een ruwe betonvloer, waarna deze wordt afgewerkt met een cementlaag. De verwarming is dan geheel opgenomen in de vloerconstructie, waardoor er een gelijkmatige spreiding van de warmte naar het oppervlakte is. Heeft u in een bestaande situatie al een afgewerkt beton of cement vloer, dan kan de vloerverwarming ook worden ingeslepen. Dit wordt gedaan middels een stofvrije slijpmachine. De verwarming ligt dan tegen het oppervlakte van de afwerking, zoals plavuizen, warmte doorlatend tapijt, natuursteen e.d.. Het is zelfs mogelijk om de vloerverwarming op een houten vloer te leggen. Deze wordt vervolgens afgewerkt met dezelfde afwerking als dat de verwarming op een betonnen of cementen vloer wordt gelegd. Dit wordt ook wel droogverlegde vloerverwarming genoemd.

Kreeft & van Wissen sluit vloerverwarming aan op uw bestaande cv-installatie, of maakt voor u een nieuwe cv-installatie.


Kreeft & van Wissen werkt met de volgende merken vloerverwarming:

WTH logo   Radson logo   Magnum logo

Neem direct contact op Met een ervaren installateur

Contact opnemen