Radiatoren

Een radiator is een warmtewisselaar, een apparaat dat warmte van vloeistof overbrengt naar lucht. Radiatoren worden gebruikt om warmte uit water af te staan aan de langsstromende lucht. Hierbij is het van belang dat de radiator een zo groot mogelijk oppervlak heeft. Als er op een groot oppervlak contact is tussen de radiator en de langsstromende lucht, zorgt dit voor een betere warmteafgifte. De, door de radiator, opgewarmde lucht stijgt naar het plafond toe, koelt hier af en zakt weer naar beneden, waar het vervolgens weer opgewarmd wordt door de radiator. Er is sprake van luchtcirculatie, wat convectie wordt genoemd. De meeste radiatoren geven aan de voorkant een aangename voelbare warmte af. Dit is stralingswarmte.

Radiatoren Kreeft en van Wissen
Radiatoren Kreeft en van Wissen
Radiatoren Kreeft en van Wissen

Soorten radiatoren

Er zijn meerdere radiatoren op de markt, die allen op hun eigen manier de lucht verwarmen. Een paneelradiator is een gesloten plaat voorzien van verticale kanalen waar warm water door stroomt. Vaak bestaat een paneelradiator uit meerdere van deze platen, om het oppervlak van de radiator zo groot mogelijk te maken. Een convectorradiator is een paneelradiator waar achter of tussen de platen, dunne, geprofileerde platen zitten. Dit vergroot het oppervlak van de radiator. Een heel ander soort radiator is een kolomradiator. Deze bevat een rij aan elkaar gekoppelde verticale segmenten. Een kolomradiator heeft een groter oppervlak dan de paneelradiator.

Radiatoren Kreeft en van Wissen
Radiatoren Kreeft en van Wissen
Radiatoren Kreeft en van Wissen

Designradiatoren

Radiatoren zijn door hun omvang erg aanwezig in een woning. Dit is de reden dat radiatoren steeds modieuzer gemaakt worden, zodat ze beter bij uw inrichting en uw stijl passen. Designradiatoren zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kunt u ervoor kiezen om een horizontale designradiator te nemen voor, bijvoorbeeld, onder een raam. Verticale designradiatoren nemen minder ruimte in beslag. Deze zijn ideaal voor, bijvoorbeeld, in de keuken of de badkamer, maar kunnen ook in de woonkamer worden geplaatst. Daarnaast zijn er ook plintradiatoren. Deze bevinden zich, zoals de naam al zegt, bij de plinten in uw woning en nemen vrij weinig ruimte in.

Radiatoren advies

Wij voorzien u graag van advies op maat passend bij uw situatie. Maak vrijblijvend een afspraak.

Maak een afspraak >


Kreeft & van Wissen werkt met de volgende merken Radiatoren:
Radson logo   Vasco logo

Neem direct contact op Met een ervaren installateur

Contact opnemen