Luchtverwarming

Thuis komen op een koude winterdag in een warm en comfortabel huis, een warme douche na het sporten of ‘s morgens uit bed stappen op een voorverwarmde vloer. Verwarming in huis is een belangrijk onderdeel. Luchtverwarming is een systeem waarbij een, volledig uit het zicht aangelegd, kanalenstelsel warme lucht transporteert naar ruimtes in huis die verwarmd moeten worden. Daarnaast worden luchtjes en dampen van de keuken, de badkamer en het toilet naar buiten gebracht via aangebrachte ventilatievoorzieningen.

Luchtverwarming

Binnenmilieu

Verse, frisse lucht in uw huis is erg belangrijk. Doordat de isolatie in veel woningen dusdanig goed aangebracht is, is de ventilatie in huis minimaal, omdat dit niet meer door kieren en spleten kan komen. Dit beïnvloed het binnenmilieu negatief. Met luchtverwarming is het binnenmilieu goed regelbaar, omdat er met luchtverwarming een constante en aangename luchtcirculatie in huis is op basis van verse, gefilterde lucht. Dit zorgt ervoor dat het zuurstofgehalte in huis hoger wordt, de luchtzuiverheid beter is en dat er een betere vochthuishouding is in huis.

Nagenoeg onzichtbaar

Naast een beter binnenklimaat, heeft luchtverwarming als voordeel dat het nagenoeg onzichtbaar is. Een luchtverwarmer maakt gebruik van een volledig uit het zicht aangelegd kanalenstelsel. Het enige zichtbare aan de luchtverwarmer zijn de onopvallende designroosters in de wanden of vloeren. Ook maakt een luchtverwarmer geen gebruik van water om de warmte te transporten. Er is dus geen kans op lekkage, corrosie en bevriezingsgevaar en ook hoeft er niet bijgevuld of ontlucht te worden. Daarnaast zijn radiatoren niet meer nodig, wat voor meer ruimte in huis zorgt.

Stoffiltering

In een woning is altijd stof aanwezig, wat ook een negatieve invloed op het binnenklimaat heeft. Ook in de lucht van een woning bevindt zich stof. Een luchtverwarmingssysteem is voorzien van een filter, waarmee maar liefst 95% van al het stof in de lucht wordt gefilterd. Daarnaast is het zelfs mogelijk om een elektronisch fijnstoffilter te plaatsen, waardoor er zelfs 99% van de lucht gefilterd wordt. Ideaal voor mensen met gevoelige luchtwegen of met een allergie voor stof.

Video: hoe werkt luchtverwarming

Meer informatie

Wilt u meer informatie over luchtverwarming? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer.

Maak een afspraak >


Kreeft & van Wissen levert luchtverwarming van het volgende merk:

Brink logo

Neem direct contact op Met een ervaren installateur

Contact opnemen