Boilers

Een boiler is een toestel om water op te warmen, voor gebruik in en rondom het huis. Als er warm water uit de boiler wordt gehaald, wordt er automatisch koud water toegevoegd aan de boiler. Dit koude water wordt, met behulp van een pijp, onderin het waterreservoir geleid. Doordat warm water lichter is dan koud water, stijgt het warme water naar boven en mengt het niet met het koude water. Bovenin de boiler wordt het warme water afgetapt, zodat het kan worden gebruikt.

De boiler verwarmt het water niet constant. Pas als het water onder de ingestelde temperatuur daalt, wordt het water opgewarmd. Als er op een bepaald moment veel warm water tegelijk nodig is, kan het zijn dat de boiler deze warmwater vraag niet aan kan. De boiler is dan niet leeg, maar gevuld met koud water dat nog opgewarmd moet worden. Het duurt dan even voor er weer gebruik kan worden gemaakt van warm water.

Indirect gestookte boiler

In een indirect gestookte boiler wordt het water verwarmd door middel van de CV ketel. De boiler hangt bij de ketel of is in de ketel geplaatst. Het water van de ketel stroomt door de warmtewisselaar van de boiler. Hierdoor verwarmt het water van de ketel indirect het water in de boiler. Het voordeel van dit systeem is het hoge vermogen. Uw warmwatervoorziening wordt van zeer hoog comfort, doordat er veel warm water aangemaakt wordt door uw CV ketel.

Direct gestookte boiler

In een direct gestookte boiler wordt het water verwarmd door middel van een gasbrander, die aangestuurd wordt door een thermostaat. Gasboilers zijn er in vele afmetingen en deze afmeting kan afgestemd worden op uw warmwater behoefte. Een nadeel van dit systeem is, dat het vermogen van een gasbrander vaak laag is, waardoor er sprake is van een lange opwarmtijd. Ook is het rendement van een gasboiler niet zo hoog als het rendement van een CV ketel, wat leidt tot meer gasverbruik.

Elektrische boiler

In een elektrische boiler wordt het water verwarmd door een elektrisch verwarmingselement dat aangestuurd wordt door een thermostaat. Deze boilers zijn kleiner en kunnen op iedere plek geplaatst worden waar er gebruik gemaakt kan worden van elektriciteit. Een nadeel van elektrische boilers is dat het langer duurt voor het water opgewarmd is. Ook kunnen de energiekosten hoger uitvallen, omdat elektriciteit duurder is dan gas.

Zonneboiler

Een andere manier om water op te warmen is met behulp van een zonneboiler. Meer informatie hierover vindt u op onze zonneboiler pagina.

Geiser

Water kan ook verwarmd worden met behulp van een gasgeiser. Een geiser warmt met een gasbrander het water pas op, op het moment dat dit warme water nodig is.

Boiler advies

Wij voorzien u graag van advies op maat passend bij uw situatie. Maak vrijblijvend een afspraak.

Maak een afspraak >Kreeft & van Wissen werkt met de volgende merken boilers:
Itho Daalderop logo  

Neem direct contact op Met een ervaren installateur

Contact opnemen