Dakgoten

Dakgoten zijn constructies welke bevestigd zitten aan het dak. Deze heeft als functie om het van het dak komende regen- en smeltwater op te vangen en af te voeren naar verticale afvoerbuizen, welke aangesloten zijn of uitkomen op de riolering, een regenton of een put.

Zink of kunststof

Dakgoten in Nederland worden meestal van zink of van kunststof gemaakt. Zink oxideert door inwerking van zuurstof uit de lucht. Hierdoor komt er een oxidelaag op de dakgoot, welke een langdurige bescherming biedt. Deze oxidelaag kan echter aangetast worden door zure regen en zuren uit rottende bladeren. Als deze oxidelaag teveel wordt aangetast, kan uiteindelijk ook de zinken dakgoot aangetast worden. Ook luchtverontreiniging kan een zinken dakgoot aantasten. Een dakgoot gemaakt van kunststof is beter bestand tegen deze stoffen. Een dakgoot van kunststof laat zich echter minder makkelijk bewerken en heeft een minder mooie uitstraling dan een zinken dakgoot. Aangezien dakgoten niet altijd weggewerkt zijn, is het wel van belang dat de dakgoot er luxe uitziet.

Meer informatie

Zijn uw dakgoten aan vervanging toe en wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn? Dan kunnen wij een vrijblijvende afspraak voor u maken. Tijdens deze afspraak zal een ervaren vakman naar uw situatie kijken en u advies geven.

Contract aanvragen

Neem direct contact op Met een ervaren installateur

Contact opnemen