Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; My_Posts_Order has a deprecated constructor in /home/kreeftwi/public_html/wp-content/plugins/my-posts-order/includes/widget.php on line 11

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/kreeftwi/public_html/wp-content/plugins/my-posts-order/includes/widget.php:11) in /home/kreeftwi/public_html/wp-content/themes/freely2/admin/options.php on line 4

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/kreeftwi/public_html/wp-content/plugins/my-posts-order/includes/widget.php:11) in /home/kreeftwi/public_html/wp-content/themes/freely2/admin/options.php on line 4

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SlideshowPluginWidget has a deprecated constructor in /home/kreeftwi/public_html/wp-content/plugins/slideshow-jquery-image-gallery/classes/SlideshowPluginWidget.php on line 8
» Zonneboilers


Een zonnecollector gebruikt de energie van de zon om water te verwarmen. Dit warme water kan vervolgens gebruikt worden in en rondom het huis.

Zonnecollectoren bevatten buizen die door de zon opgewarmd worden. In deze buizen bevindt zich collectorvloeistof. Deze vloeistof wordt door middel van een pomp in een warmtewisselaar in de boiler gepompt. De warmtewisselaar zorgt ervoor dat het water in de boiler opgewarmd wordt. werking zonnecollectorDe collectorvloeistof koelt af in de warmtewisselaar en wordt opnieuw naar de zonnecollectoren gepompt om op te warmen. Als het water in de boiler warm genoeg is, gaat de pomp uit. Deze gaat vervolgens weer aan als het water in de boiler warmer moet worden. Dit systeem zorgt ervoor dat, indien nodig, er een ruime hoeveelheid warm water gebruikt kan worden, ook als de zon niet schijnt.

Naverwarming
Mocht het echter voorkomen dat de temperatuur van het water in de boiler niet hoog genoeg is, kan er gebruik worden gemaakt van een cv-ketel, een geiser of een warmtepomp om het water op de gewenste temperatuur brengen. Op deze manier weet u zeker dat u altijd warm water heeft.

Plaatsing
Zonnecollectoren worden meestal op het dak van een woning geplaatst. Voor een optimale opbrengst is het, het gunstigst als de zonnecollectoren op een dak op het zuiden worden geplaatst, met een hellingshoek van circa 45 graden. Op deze manier wordt het meeste zonlicht opgevangen.

Opbrengst
Een zonneboiler kan voor ongeveer de helft in de warm water behoefte voorzien. Zelfs in de winter, als de zon minder schijnt, leveren zonnecollectoren voldoende warm water op. Hierdoor kan u jaarlijks aanzienlijk op uw gasrekening besparen en dit zorgt ervoor dat de zonnecollectoren zichzelf uiteindelijk terugverdienen.

 

Voor meer informatie over zonnecollectoren kunt u contact met ons opnemen. Wij beantwoorden graag uw vragen en stellen eventueel een vrijblijvende offerte voor u op.


Kreeft & van Wissen werkt met de volgende merken zonnecollectoren: